Pri predmetu UML bomo obravnavali poglavja, pomembna za smer Logistika: 

1. Realne funkcije 2. Odvod funkcije 3. Integral funkcije 4. Linearna algebra 5. Statistika 6. Verjetnostne porazdelitve  Študijsko gradivo je v spletni učilnici: »Uporabna matematika v logistiki«. • V tej učilnici je po poglavjih objavljena tudi predstavitev vseh predavanj v Power Pointu.

PRIPOROČILA:

Priporočam, da: 1. Ponovite srednješolsko snov iz matematike (priprava na predavanja): Viri: • Učbeniki za matematiko (za srednje in višje šole, delno tudi fakultete ipd.) • Viri na spletu, npr. v slovenskem jeziku − www.nauk.siwww.e-um.sihttp://www2.arnes.si/~mpavle1/mp/index.html v angleškem jeziku (tudi reševanje nalog z opisom korakov reševanja) − www.symbolab.com/solverwww.math10.com/en/problem-solver/

2. Dodatno priporočam še, da se seznanite s: programi za risanje grafov funkcij (dostopni so na spletu), npr. − www.padowan.dk/graph/ − www.desmos.com − www.geogebra.org/cms  in programskim orodjem Excel (zelo uporabno predvsem pri poglavjih: Linearna algebra, Statistika in Verjetnostne porazdelitve).